ΣΕΔΙΓΕΠ Πιτσιλίας - Τροόδους Λτδ
Εταιρεία

Η Συνεργατική Εταιρεία Διαθέσεως Γεωργικών Προϊόντων (Σ.Ε.ΔΙ.ΓΕ.Π) Πιτσιλιάς – Τροόδους Λτδ ιδρύθηκε το 2009 μετά από τη συγχώνευση των τριών εταιρειών της ευρύτερης περιοχής της Πιτσιλιάς, της ΣΕΔΙΓΕΠ Πελεντριού-Κ.Αμιάντου (1960), της ΣΕΔΙΓΕΠ Αγρού (1990) και της ΣΕΔΙΓΕΠ Κυπερούντας (1995). Ο σύνδεσμος από την πρώτη στιγμή ασχολήθηκε με τη συγκέντρωση και διάθεση των προϊόντων των μελών του. Η εταιρεία κατόρθωσε να αποκτήσει ιδιοκτήτες εγκαταστάσεις (Αποθήκες- Ψυγεία κ λοιπά μέσα) στον Αγρό και στο Πελέντρι και επίσης μέσα στο μήνα Ιούλιο παραδίδετε και το καινούριο κτίριο στη Κυπερούντα με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις. Επίσης η εταιρεία έχει στη κατοχή της μικρό ενοικιαζόμενο χώρο παραλαβής στην περιοχή Σολιάς για την εξυπηρέτηση των εκεί παραγωγών (Κακοπετριάς, Γαλάτας κλπ.)

Οι δραστηριότητες του Συνεταιρισμού από την έναρξη του έως σήμερα είναι οι εξής: Συγκέντρωση, τυποποίηση και διάθεση οπωροκηπευτικών προϊόντων των μελών του και συγκεκριμένα μήλα, ροδάκινα, κεράσια, αχλάδια, σταφύλια, ακτινίδια, δαμάσκηνα, λαχανικά κ.α.

Αναγνωρίστηκε ως ομάδα παραγώγων για πρώτη φορά με βάσει τον Κανονισμό 103/72 της (Ε.Ε) το έτος 2010 για την κατηγορία «ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ».

Το κυρίως προϊόν του συνεταιρισμού που είναι το μήλο της Πιτσιλιάς, γίνεται προσπάθεια σε συνεργασία με το ΤΕΠΑΚ ούτως ώστε να αναγνωριστεί σαν ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ (Π.Ο.Π).

Σήμερα η ΣΕΔΙΓΕΠ Πιτσιλιάς-Τροόδους Λτδ έχοντας διανύσει 51 χρόνια έντονης και δημιουργικής επιχειρηματικής δράσης έχει περισσότερα από 500 ενεργά μέλη στην εταιρεία και άλλα 280 στην Ομάδα, συμβάλλοντας στην εξέλιξη της δεντροκαλλιέργειας και της διάθεσης προϊόντων των μελών του στην αγορά. Διακινεί προϊόντα σε όλη την Κύπρο με δικά της φορτηγά-ψυγεία καθώς και σε συνεργασία με διάφορους εμπόρους.

Αποτελεί το όργανο καθοδήγησης, συντονισμού και εκπροσώπησης των αγροτών μελών του. Στοχεύει στην ενιαία έκφραση και στη συντονισμένη δράση τους, ώστε να αυξάνεται η ανταγωνιστικότητα των αγροτικών προϊόντων τους.